4 + 1 szuperbiztos lépés az álmaid eléréséhez

2018. március 12. 21:24 - Mosolyka

Avagy tényleg találkozom J. K. Rowling, a Harry Potter írójával?

28782765_1662937893771936_3449245779665879040_n.jpgÉpp egy londoni kis hotelszobában vagyok Sankóval. Kék szőnyeg a szobában, egy nagy ágy, mini ajtós fürdőszoba, ahova kerekesszékkel nem jutok be. Itt a legtöbb szoba ilyen kicsi, kivéve a lakosztályok, de az még nem fér bele a költségvetésbe. Néhány perce jöttünk vissza  J. K. Rowling - Harry Potter írója - alapítványától a Lumostól, ahova szószerint az utcáról estünk be. Nem vártak, időpontunk nem volt, de konkrét céllal érkeztünk elszántan Magyarországról. Elmeséltük életem történetét röviden. A beszélgetés végén felmerült, hogy lehetnék a Lumos alapítvány nagykövete, és hogy találkoztam-e az írónővel már?

Tudtad? Teljes neve Joanne Kathleen Rowling. A könyvre azért J. K. Rowling név került, mert a kiadó úgy gondolta, hogy egy női író könyvét a fiúk nem olvassák. 

 

Nem, még nem találkoztam az írónővel - válaszoltam. Majd gyorsan hozzátette az alapítvány édes kollégája, hogy akkor hamarosan.

1. lépés az álmod felé

Tűzd ki magad elé a célt nagyon pontosan és tegyél is érte. Írj össze legalább 50 olyan dolgot, amivel szerinted közelebb kerülhetsz a célodhoz. Felejtsd el, hogy mennyire merész az ötlet, vagy más mit gondolna róla, ha a szándékaid tiszták, nincs más dolgod, mint a listához majd helyett MOST hozzálátnod. Lehet, hogy van olyan pont a listádon, amit nagyon jelentéktelennek gondolsz, akkor jusson eszedbe, hogy egy vödör is megtelik idővel, ha csak csepeg bele a víz a beázott plafonról. Minden egyes “kis” tetted közelebb visz a célodhoz, még ha abban a pillanatban nem is látod.

kyleval_1.pngEzért is indultunk útnak szerdán Londonba Budapestről. A fő ok amiért mentünk az az, hogy újra találkozzunk Kyle Eastwod jazz zenésszel, aki a nem mindennapi színész Clint Eastwood fia. Ott koncertezett megint a Sohoban a Ronnie Scott’s - ban, ami a legjobb jazz klub a világon Kyle szerint. Merész vagy sem, de egy bő fél éve szintén időpont nélkül elmentünk ugyanerre a helyre, ahol a koncertje után felkértük Kylet, hogy a “Majd helyett MOST” filmünkhöz készítsen zenét. Akkor egyből nyitott volt, csak arra kért, hogy a filmből mutassunk neki részleteket. Most vittünk magunkkal a már felvett részeket. Elöző napokban gondosan lefordítva angolra és feliratozva. A bandájának koncertje alatt megszólalt egy olyan dal, aminél mindannyian tudtuk, hogy ez az! Sankóval az egész film forgatókönyvéből ugyanazt az egy jelenetet mondtuk ki, hogy hova érezzük ezt a zenét. Kyle és a felesége emlékeztek ránk és nagyon örültek nekünk, puszival és nagy mosollyal üdvözöltek. Mivel látjuk, hogy mennyire elfoglalt Kyle, utazik folyamatosan turnézva és az a bizonyos a szám teljesen elvarázsolt minket úgy gondoltuk a már meglévő szám használatához kérjük a hozzájárulását. Nyilván ezt ott a helyszínen hajnali egykor már nehéz lenne lepapírozni, ezért egy “possible” azaz lehetséges hozzáállással és egy követlen e-mail címmel távoztunk a klubból. 

2. lépés az álmod felé

Láss és ne csak nézz! A célodhoz vezető úton biztos, hogy utadba kerülnek lehetőségek, amikkel érdemes élned. Figyelj, mert a siker azokra vár, akik felemelt fejjel mennek az utcán és nyitottak és mernek nagyot álmodni. Kösd össze a megvalósítást élményekkel, újdonságokkal, kiegészítésekkel.

Ha már Londonba utaztunk Kyle és a filmünk miatt, elkezdtünk olyan lehetőségeket keresni, ami ehhez a helyhez kapcsolódik még. Régóta dédelgetett álmom, hogy külföldön is megjelenjen az itthon bestseller lett “Te döntesz” című könyvem. Az első két fejezet már le volt fordítva angolra, de egy alapos átellenőriztetés után kinyomtattuk és egy szerkesztő programmal a jelenlegi borítón a szöveget angolra cseréltem és a cél kiadó logóját is rátettem. Louise Hay amerikai írónő, motivációs előadónak a Hay House kiadója az álmom. Majd ráírtam egy post-itra, hogy

“Amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani. Egyetért velem a Hay House kiadó?”

eso.jpgÍgy szintén bejelentkezés nélkül taxiba szállva - ott a legtöbb autóban van rámpa és akadálymentes - elmentünk a londoni kiadóhoz elvinni a kézirat egy részét. Sajnos éppen minden döntéshozó egy konferencián volt, de egy kedves szerintünk asszisztens hölgy átvette és megígérte, hogy eljuttatja az anyagot nekik. A közvetlen e-mail címét pedig megadta, hogy kapcsolatban maradjunk. Mivel nem vagyunk cukorból csak a nagyobb távolságokra mentünk taxival, volt hogy átgurultunk a Hyde parkon, ahol Londonhoz híven szépen el is kezdett esni az eső. 

3. lépés az álmod felé

Vedd magad körbe lelkesítőkkel és kompetens, azaz hozzáértő személyekkel. Nagyon fontos, hogy a célodhoz vezetú utadon támogató emberek vegyenek körbe, akik nem törik le a szárnyaidat. Beszélgess olyanokkal, akik már elérték, vagy csináltak hasonlót. Olvass és tájékozódj, mert ma az egyik legnagyobb kincs az információ.

Tudtad? A takarítónő, portás vagy biztonsági őr sokat tudhat, érdemes vele beszélni.

Sajnos be kell lássam, lássuk, hogy nem beszélünk még olyan jól angolul Sankóval, hogy magunk ezt végig tudjuk menedzselni, így egy hozzáértő és lelkesítő plusz fővel is mentünk Erzsike mellett, aki a legjobb leveseket főzi a legegyszerűbb dolgokból és mennyei szendvicseket csinál, miután segít elkészülődni a merész látogatásainkra. Egy másik kiadóhoz a “Penguin Books”-hoz is ellátogattunk váratlanul, de ott nagyon elzárkózóak voltak, hajtogatták, hogy ők csak ügynökökkel beszélnek. Próbálkoztunk mindenfélével, de fel sem engedtek és még a telefont is ránk rakták. Bár lehet ehhez hozzásegített, hogy nagyon el akartuk érni, hogy legalább átvegyék a kéziratot. De mivel, ha nem engednek be az ajtón és nem sikerül így, akkor keresünk ablakot és más megoldást. Végül egy recepciós hölgynél hatott a Shrek féle macska nézés és megígérte, hogy feljuttatja a szerkesztőségbe. Majd a kedvesen mosolygós kint cigiző biztonsági őrt kérdezgettem, hogy nincs-e valami bennfentes infója, vagy ismerőse ott. Aki végül megsúgta, hogy az épület túloldalán van a postázó rész, amit mindig felvisznek, oda érdemes leadni. Így gyorsan az én okos férjem és társam kigooglizta, hogy ki a kiadó vezetője és neki címeztük a borítékba rakott névjegyet és kéziratot. Pontosan ezt a módszert használva küldtük fel a Daily Mail neves magazin egy újságírójának az anyagot a londoni utunk során, aki 2(!) órán belül írt is, hogy nagyra értékeli, hogy személyesen vittem el, elolvassa és jelentkezik, ha úgy érzi, hogy érdemes megjelentetni a történetem.

4. lépés az álmod felé

Legyél emlékezetes és más, mint az átlag. Legyen valami, ami miatt emlékeznek Rád. Lehet egyszerű dolog is, egy jellegzetes szín, kiegészítő, különleges hozzáálás vagy egy figyelmes észrevétel. Vállald fel magad az utánzás helyett. A fekete hollók között mindig a fehér a különleges, ami ritka. Azzal, hogy figyelmes vagy és dicsérsz közelebb kerülsz az emberekhez.

lumos.jpg

Nagyon édes hölggyel, Jessicaval beszélgettünk a Lumos alapítványnál, akinek egy nagy türkiz köves gyürű volt a kezén. Tényleg nagyon tetszett ezt külön kiemelve megdicsértem. Ő pedig egyből megjegyezte, hogy ennek a szettnek a fülbevalója az pont olyan stílusú, mint amiket én hordok. Megmaradt neki a fényképekről, hogy hosszú színes fülbevalókat viselek. A beszélgetés közben pár percre bekapcsolódott az alapítvány CEO-ja, aki belehallgatva a beszélgetésbe annyit tett hozzá, hogy fantasztikus és a legjobb kezekben vagyunk. Az alapítvány az egész világon tevékenykedik, több nagyvárosban van irodájuk és fő céljuk: 2050-re egy hátrányos helyzetű vagy fogyatékos gyerek se nevelkedjen állami intézetben, sokkal inkább szerető családoknál. Úgy érzem ehhez a misszióhoz tudok csatlakozni és saját eszközeimmel, gondolataimmal is hozzásegíteni a gyerkőcöket a szeretethez. Így azért kopogtattam be az alapítványhoz, hogy megvalósítsunk egy együttműködést, hisz együtt tenni még nagyobbakat lehet. Mikor a 18. kerületi Csibész Családsegítő Központban dolgoztam nagyon sok hátrányos helyzetű gyerkőccel találkoztam, sokukat haza is vittem volna magammal, de egyet tudtam nekik adni így is: a szeretetem és a figyelmem, amiért még van, aki ma is nagyon hálás és örömmel emlékszik vissza az együtt töltött időkre. Hatalmas öröm, ha a J.K. Rowling Lumos alapítványával együttműködve még több Lélekhez juthatnak el gondolataim.

+1 lépés az álmod felé

Addig menj, míg a “nemek” között megkapod az IGENT. A sikerhez vezető úton egy sziklaszilárd tanács van, ami biztos: A siker “titka” addig menni, míg megvalósul.

Innentől már ezeket a sorokat újra Magyarországról írom, az ágyunkba bekuckózva. Fogalmam sincs, hogy történeteim hogyan folytatódnak. Végül találkozom-e J. K. Rowlinggal, vagy kiadja-e a Hay House a Te döntesz-t, de egy biztos megyek tovább, addig megyek tovább, míg valósággá válik, amit elképzeltem a fejemben. Nyitott szemmel járok továbbra is. Beszélgetek emberekkel, mesélek az álmaimról és teszek is értük majd helyett MOST.

U.i.: Hazafelé Londonból az egyik kedvenc helyünkön a Pret A Mangerben, - ahol van vegán étel is - szóba elegyedtünk egy férfival, aki elmondása szerint filmrendező és több kapcsolata is van a médiával. Nagyon tetszett neki a történetem és abban maradtunk, hogy jelentkezik, hogy miben tud segíteni. 

Tudtad? Rowling Harry Potter kéziratát nagyon sokan elutasították, de kitartásával végül az egyik leghíresebb író lett? Az első, aki ekkora vagyonra tett szert, összege meghaladja a királyi családét.  

Elhatározás + Kitartás + Tettek + Nyitottság =  Siker

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyka.blog.hu/api/trackback/id/tr2013732332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása